For Excellence in Teaching

21 Apr

Krajputaši »

Nedavno je kolega Miloš Milić, kome sam beskrajno zahvalan, postavio pitanje da se prisetimo nastavnika koji su obeležili naše školovanje. Ograničio sam se na šest imena, jer bi u suprotnom tekst bio duži od Tolstojevih romana.

19 Apr

Bolesti obrazovnog sistema »

Danas je preminuo moj nekadašnji odeljenjski starešina. Predavao mi je matematiku, sagorevao je na času – nije štedeo ni sebe, ni nas. Nije mi bio jedan od omiljenijih nastavnika, jer mi ni matematika nije bila omiljeni predmet.

09 Aug

Intervju sa dr Ankom Ruksandrom Pandeom »

Dr Anka Ruksandra Pandea, savetnica za obrazovanje pri Savetu Evrope (Evropski centar za mlade u Budimpešti), posetila je ovog jula Srbiju u svojstvu gostujućeg predavača na Nacionalnom treningu za edukatore o ljudskim pravima.

05 Aug

Interview with Anca Ruxandra Pandea »

An interview with Anca-Ruxandra Pandea
Ph.D.

02 Aug

Intervju sa Vesnom Radulović »

Prihvatanje pre svega
„Dovoljno je samo raširiti ruke”
Vesna Radulović, članica Mreže za podršku inkluzivnom obrazovanju i prosvetna savetnica ŠU Novi Sad, razgovarala je sa TeachingAcademy i odgovorila nam na neka pitanja o inkluzivnom obr

28 Jul

Intervju sa Mladenom Mrdaljem »

Dr Mladen Mrdalj, nekadašnji predavač sa Nortistern univerziteta u Bostonu, SAD, vratio se u Srbiju i promenio profesiju, ali je ipak pronašao način da ostane nastavnik.

14 Jul

Učenje italijanskog jezika u Italiji – kratak vodič za nezaboravno iskustvo »

Učenje italijanskog jezika u Italiji – kratak vodič za nezaboravno iskustvo
Kada vidite naslov, verovatno ćete pomisliti zašto nisam napisala ovakav tekst na početku „sezone”, kada se planiraju letnji odmori i eventualna studijska putovanj

09 Jun

Interview with Helena Curtain – Languages, Learners and Teachers: Making the Match »

Helena Curtain, Associate Professor, Emerita at the University of Wisconsin-Milwaukee, came to Serbia this May through the US Embassy as a guest speaker at the English Language Teachers’ Association (ELTA) conference.

09 Jun

Intervju sa Helenom Curtain – Jezici, učenici i nastavnici: Kako ih povezati »

Profesorka emerita dr Helena Curtain sa Univerziteta u Viskonsinu, Milvoki, došla je u Srbiju preko američke ambasade u maju ove godine, kao gostujući predavač na konferenciji ELTA (English Language Teachers’ Association – Udruženje nastavni

06 Jun

Moja obrazovna avantura – Jugoslava »

BEZ GRANICA
Moja obrazovna avantura
Neću vam odmah otkriti koje je to mesto na kugli zemaljskoj dvanest i po hiljada kilometara udaljeno od Njujorka, jedanaest i po od Sidneja, a šest hiljada od Rija.